1627
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1627,theme-borderland,eltd-core-1.2.1,woocommerce-no-js,borderland-theme-ver-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed, vertical_menu_with_scroll,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Monumentalista’s Memory Markers hebben de Dutch Funeral Awards 2020 gewonnen in de categorie Innovatie!

Monumentalista

Een moedermonument en een

DOCHTERBEDRIJF

Ine Mulder is productontwerpster en heeft in haar verleden onder andere in fashion gewerkt. Toen haar moeder overleed en nergens een passend monument te vinden was, maakte ze het gewoon zelf. Het resultaat deed iets met anderen, maar ook met Ine en leidde uiteindelijk tot de oprichting van Monumentalista, een ontwerpbureau voor grafmonumenten en urnen. Monumentalista is opgericht in 2015 en gevestigd in Westzaan (nabij Amsterdam).

LEES MEER

laat het zien

Soms is er meer nodig

om de wereld te vertellen

hoe bijzonder je liefste was

Maquette grafmonument rots en glas

Esthetisch, lichtvoetig, sterk in symboliek

Individueel ontworpen monumenten

Een kunstwerk voor je overleden geliefde, gebaseerd op zijn of haar levensverhaal. Wat is dat verhaal, wat zijn de mooiste details? Wij luisteren naar je en visualiseren de essentie in een (graf)monument.

 

De totstandkoming van een monument is een uniek proces. Het is logisch dat je daar nauw bij betrokken wordt. Het kan helend zijn bij rouw, want het voelt goed om op een positieve manier bezig te zijn met je overleden geliefde. Als het eenmaal geplaatst is, geeft het rust. Je kunt verder. Tenminste, dat is wat andere nabestaanden ons vertelden.

 

Na het eerste gesprek krijg je een uitgebreid document met het ontwerp. Wij werken met maquettes, stalen, schaalmodellen en fotografie. Deze handmatige werkwijze geeft een intieme, grijpbare indruk die echt iets met je doet.

 

Welk materiaal past het beste bij het ontwerp? Metaal, beton, steen, hout, brons of keramiek? Wij werken samen met gespecialiseerde bedrijven die het allerbeste zijn in hun vakgebied. Sommige objecten worden in Monumentalista’s werkplaats gemaakt. De productie van onze monumenten vindt altijd plaats in Nederland.

 

Zo werkt Monumentalista, hier zijn we goed in. Dit doet niemand anders.

Monument Monumentalista dance move metaal

Ontdek hier de

NIEUWSTE INDIVIDUELE ONTWERPEN

Nieuwsbrief

Sluit je aan bij ons mooie netwerk

Blijf op de hoogte van mooie verhalen, de bijzondere producten en acties.

    Naam
    E-mail