1954
page-template-default,page,page-id-1954,theme-borderland,eltd-core-1.2.1,woocommerce-no-js,borderland-theme-ver-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed, vertical_menu_with_scroll,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Kunst & Gedenken

Een kunstwerk voor je overleden geliefde

Gebaseerd op zijn of haar levensverhaal. Wat is dat verhaal, wat zijn de mooiste details? Wij luisteren naar je en visualiseren de essentie in een (graf)monument.

 

De totstandkoming van een monument is een uniek proces. Het is logisch dat je daar nauw bij betrokken wordt. Het kan helend zijn bij rouw, want het voelt goed om op een positieve manier bezig te zijn met je overleden geliefde. Als het eenmaal geplaatst is, geeft het rust. Je kunt verder. Tenminste, dat is wat andere nabestaanden ons vertelden.

Na het eerste gesprek krijg je een uitgebreid document met het ontwerp. Wij werken met maquettes, stalen, schaalmodellen en fotografie. Deze handmatige werkwijze geeft een intieme, grijpbare indruk die echt iets met je doet.

 

Welk materiaal past het beste bij het ontwerp? Metaal, beton, steen, hout, brons of keramiek? Wij werken samen met gespecialiseerde bedrijven die het allerbeste zijn in hun vakgebied. Sommige objecten worden in Monumentalista’s werkplaats gemaakt. De productie van onze monumenten vindt altijd plaats in Nederland.

 

Zo werkt Monumentalista, hier zijn we goed in. Dit doet niemand anders.

GALERIJ

Grafmonumenten, urnen en beelden. Een greep uit het werk van Monumentalista.

 

Om privacyredenen zijn naam en data onherkenbaar gemaakt of verwijderd. Veel van de ontwerpen zijn hier afgebeeld als maquette.

WERKWIJZE

Als je een dierbare bent verloren, beland je in een rouwproces. Direct na de uitvaart is het verdriet meestal nog te vers om serieus na te denken over de manier waarop je iemand op lange termijn wilt herdenken. Sommigen denken dat er gauw een grafsteen of urn hoort te komen, maar bedenk je: er zijn geen regels en er is ook geen haast.

 

Een monument, of dat nu een grafsteen, een urn of een ander kunstwerk is, kan helpen om een fase in je rouwproces af te sluiten. In de eerste plaats doordat je voor je verdriet en herinneringen een fysieke plek creëert. Deze plek kun je opzoeken, maar ook weer verlaten. Dit maakt het makkelijker om je dagelijks leven weer op te pakken.

 

Ook het proces dat je met Monumentalista doorloopt bij het realiseren van het monument, is behulpzaam bij de rouwverwerking. Ik neem alle tijd voor je, we praten over dood, maar vooral over zijn of haar leven. We hebben regelmatig contact over het ontwerp. Het wordt bijgeschaafd tot het helemaal klopt.

Monumentalista office