4776
page-template-default,page,page-id-4776,theme-borderland,eltd-core-1.2.1,woocommerce-no-js,borderland-theme-ver-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed, vertical_menu_with_scroll,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
– Denk dit jaar ook aan de vrouwen

 

die verdriet hebben op moederdag –

Vroeger bracht (de commerciële) Moederdag alleen gezonde desinteresse en lichte ergernis bij me teweeg, maar nadat mijn moeder overleed en ik definitief kinderloos zou blijven sloeg dit om in serieus chagrijn. Tijdens de aanloop naar Moederdag raakte ik steeds gedeprimeerder en op de dag zelf sloot ik me op in mijn atelier. En er is niemand die op deze dag aan mij denkt. Ik neem het mijn vrienden niet kwalijk. Of Moederdag interesseert ze niet zo, of ze zijn in de weer voor hun eigen moeder. Maar omdat chagrijn mij niet verder helpt en het Moederdaggeweld nu eenmaal overal is, heb ik besloten dit jaar tot een sympathiek initiatief over te gaan.

VOLG DIT PROJECT OP INSTAGRAM
MOEDERSCHAP EN VERDRIET

Dat moeders liefde en aandacht verdienen is evident. Niemand zal dat tegenspreken. En mochten we dit per ongeluk vergeten, dan geeft de commercie ons een ‘friendly reminder’: Moederdag.

 

De commercie is meedogenloos. Ieder jaar worden kinderloze en moederloze vrouwen herinnerd aan dat wat zo pijnlijk ontbreekt. Gebroken moederharten, gebroken dochterharten. Harten die hun moederliefde zo graag zouden geven. Het is niet alleen de tweede zondag in mei. Moederdag beperkt zich niet meer tot één dag. Er gaat zowat een maand van rood, roze, advertenties met Nutella-moeders en pralinés in hartvorm aan vooraf. Goh, wat deprimerend.

 

Tijd voor een bredere kijk op Moederdag, want het is ook de Moederdag van de Gebroken Harten. Monumentalista wil dit jaar een beweging van aandacht en liefde op gang brengen voor de vrouwen die verdriet hebben bij de gedachte aan moederschap. We zoeken ze op, sturen een kaart of bellen ze die dag.

 

Via (sociale) media brengt Monumentalista dit onderwerp onder de aandacht.

WANT ZIJ IS EEN STERKE VROUW

Ter inspiratie brengt Monumentalista voor Moederdag van de Gebroken Harten een serie wenskaarten uit met portretten van sterke vrouwen, gemaakt door Marjolijn van Dijk. Met zo’n kaart zeg je: ik kijk voorbij het moederschap naar de waardevolle vrouw die jij voor mij bent. Ik zie jouw verdriet.

DE WENSKAARTEN
Portretten van
Marjolijn van Dijk

 

Op de kaarten die Monumentalista uitbrengt, staan portretten in aquarel, Oost-Indische inkt en sjabloondruk. Ze zijn gemaakt door kunstenaar Marjolijn van Dijk. Zij weet sterke vrouwen af te beelden als geen ander, juist omdat ze geen clichés gebruikt. De vrouwen laten karakter zien en ademen dat het leven hen heeft gevormd.

 

Bekijk het prachtige werk van Marjolijn op Instagram @lijntje_van_dijk.

De kaarten zijn te bestellen in de webshop van Monumentalista. Bestel je de kaarten voor 8 mei, dan worden ze op tijd geleverd zodat jij ze vóór Moederdag kunt versturen.