77
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-77,theme-borderland,eltd-core-1.2,woocommerce-no-js,borderland-theme-ver-2.4,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed, vertical_menu_with_scroll,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Ontwerpbureau

Monumentalista

Monumentalista is er voor degenen die een belangrijke geliefde hebben verloren en die door een rouwproces gaan. Wij geloven dat moeilijke periodes in je leven je vormen en dat design en kunst daar op een positieve manier aan bij kunnen dragen. Monumenten – groot, klein, duur, goedkoop, op de begraafplaats of in de tuin – zijn troostrijk, sluiten fases in de verwerking af en helpen je herinneren.

Ine Mulder heeft Monumentalista opgericht in 2014. Ik, Ine,  heb gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en heb na enkele moeilijke gebeurtenissen in mijn privésfeer, besloten me volledig te richten op grafmonumenten en andere uitvaartproducten. Inmiddels heb ik een klein team van creatieven en ambachtsmensen om me heen verzameld en werken we overal in Nederland.

Ine Mulder van Monumentalista

Het verhaal van het

MOEDERMONUMENT

M

ijn moeder overleed in 2008. Ze hield van ‘gewoon, maar bijzonder’, dus wilden we een monument dat daarbij paste. Ondanks dat ik ontwerper was, zag ik het niet zitten om een monument voor haar te maken. Dat vond ik gewoon te moeilijk. Maar na vier jaar niets geschikts gevonden te hebben besloot ik het tóch zelf te gaan doen:

Mijn moeder was speels en had er lol in om stiekem bloemen te zaaien op onverwachte plekken. Ze hield vooral van vergeet-me-nietjes en ieder voorjaar werd de blauwe bloemenzee in onze tuin wilder en groter. Overal zaaide het spul zich uit. In de borders, op het bouwland, tussen de tegels van het terras. Ik heb een bloembed van beton voor haar gemaakt, als speelplaats voor de natuur: om zich tussen te wurmen, te overwoekeren, te sterven en weer op te komen.

Ervaring en kennis

HOE KAN IK U HELPEN

EEN ORIGINEEL SCHETSONTWERP

Bovenstaand monument is speciaal ontworpen voor wel heel bijzondere vrouw: mijn tante Joke.

Ze leed aan ALS en had een bovenmenselijke wilskracht: op de dag van haar overlijden is ze op haar werk nog begonnen aan het mozaïeken van een kat. Haar collega’s hebben het voor haar afgemaakt. Nu staat de kat op haar graf.

VOLLEDIGE SERVICE

Er zijn veel verschillende zaken die geregeld moeten worden bij het realiseren van een monument. Het kennismakingsgesprek vindt meestal plaats op de studio van Monumentalista in Amsterdam. Het schetsontwerp wordt vervolgens per mail gecommuniceerd. Bij goedkeuring vindt de vervaardiging plaats bij één van de bedrijven waar mee samen wordt gewerkt. Dat gebeurt nadat een vergunningaanvraag is goedgekeurd door de begraafplaats. De plaatsing gebeurt door één van de ervaren plaatsers, waar Monumentalista sinds 2014 mee samen werkt.

Wanneer u een monument bij Monumentalista laat realiseren, is dat altijd inclusief service.

geloof

hoop

liefde

vrijheid