2186
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2186,theme-borderland,eltd-core-1.1.3,woocommerce-no-js,borderland-theme-ver-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed, vertical_menu_with_scroll,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Jizo

In weinig culturen bestaat een speciale traditie om (prematuur) overleden baby’s te herdenken, maar in Japan is zo’n traditie er wel. De Jizo is de boeddhistische god van jong overleden kinderen en baby’s die door een miskraam of abortus ter wereld zijn gekomen. Jizo ontfermt zich over hun dwalende zielen en smokkelt ze mee naar de volgende wereld. Zijn sereen lachende beeld kom je in Japan veel tegen in tempels en begraafplaatsen, waar ze worden geplaatst ter nagedachtenis aan een overleden kindje. De ouders kleden ze vaak aan met zelfgebreide kleertjes en hangen speelgoedjes om het beeld.

 

Dit Jizo urnbeeld is speciaal ontworpen en gemaakt voor een meisje. Het meisje had een groot hart, wat in de figuurlijke zin des woords een prachtige eigenschap is. Fysiek wees haar grote hart op een ziekte, waaraan ze kort na haar geboorte overleed. In de Jizo, die is gegoten van beton, zit een kern met de as van het meisje.

Date

7 januari 2018

Category

Urnen