2205
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2205,theme-borderland,eltd-core-1.2.1,woocommerce-no-js,borderland-theme-ver-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed, vertical_menu_with_scroll,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Lonicera

De man voor wie ik dit monument heb gemaakt, was zeer belezen en had een ongelooflijke schat aan kennis over welk onderwerp dan ook. Ik had wel vijf verschillende monumenten voor hem kunnen ontwerpen, maar zijn grote liefde voor tuinieren maakte dat ik samen met zijn gezin kwam tot een ontwerp waarin planten de hoofdrol kregen. Zoals sterven bij de cyclus van planten hoort, accepteerde hij de dood als een natuurlijk gegeven. Veel van zijn wijsheden haalde hij uit de plantenwereld, bijvoorbeeld deze: ‘de boom vindt zijn kracht niet in zijn stam, maar in zijn wortels’.

 

Nu was ik bij de familie thuis aan het einde van de herfst. De tuin was voor een deel in ruste, maar ik kreeg een uitgebreide rondleiding. Vol trots lieten dochter en vrouw de kamperfoelie zien: moet je kijken wat een prachtige wortels de Lonicera in al die jaren heeft ontwikkeld..!

 

Dat werd ‘m, de wortels van de Lonicera als basis voor het monument. Het werd een tuintje, bijeengehouden door drie gestapelde banden van beton. Op de banden ligt een CorTenstalen uitsnede van de wortels van de Lonicera.

Date

11 januari 2018

Category

Individuele grafmonumenten