192
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-192,theme-borderland,eltd-core-1.2.1,woocommerce-no-js,borderland-theme-ver-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed, vertical_menu_with_scroll,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Zadencollectie

Deze serie van drie betonnen urnen is ontstaan uit de behoefte aan een mooie buitenurn. De vormen zijn gebaseerd op zaden, waardoor ze niet direct herkenbaar zijn als urn en heel natuurlijk opgaan in een groene omgeving. Het beton zelf mag ook best groen worden en er zullen, als je ze op de aarde legt, op den duur insecten onder gaan wonen.

 

Een ander bijzonder aspect, is dat de urnen massief zijn. As van de overledene wordt gemengd met beton, waarna het mengsel in een mal wordt gegoten. Het aanraken van de urn wordt een andere beleving, doordat je veel directer contact met de overledene maakt. In één urn past een derde van de totale hoeveelheid as van een volwassene. De urnen zijn gemiddeld 25 cm hoog en wegen 7 kilo per stuk.

 

Omdat er ook vraag is naar een variant waarin as op de traditionele manier bewaard kan worden, zijn er tevens holle zaden van beton in ontwikkeling.

 

Extra informatie

afmetingen: ca. 25x20x15 cm / materiaal: beton / voor ca. 1 liter as

Date

13 februari 2017

Category

Urnen